V70 Xenonajovalo"lasien" kiillotus
Jokunen aika takaperin lupasin tehdä jutun tuosta ajovalon lasin(muovin) kiillotuksesta ja siis tässä tulee jotain kyhäelmää: Tilasin Mekushopista Meguiarsin tuollaisen paketinItse toimituksesta senverran, että tein tilauksen perjantaina, aamulla. Maanantaina se oli lähimmällä R-kioskilla jo! Erittäin esimerkillistä toimintaa.

Homma alkoi etupuskurin irroittamisella, josta täällä on ohjeet, joten siitä ei enempää.

Valaisimet irtoivat neljän 10mm kantaisen pikkupultin/ puoli, poistamisen jälkeen hienosti. Sähköjohtojen liitin irti ja valaisin oli kädessä. Ennen varsinaista kiillotusta tarvitsisi vielä kaivaa pois tuo valaisimen ympärillä oleva muovinen tiivisteen tapainen liuska. Tämänkin irroittaminen oli helppoa, pikku klipsit vain ruuvarinkärjellä sisään ja muovi irti.Varsinainen kiillotus alkoi 1000 hionnalla ja käsin. Käsin siksi, koska en viitsi ostaa konetta vain tämän takia… Voi olla että jälki olisi ollut jollainlailla parempi koneella hiottuna. Hiontalaikat pysyivät "karhuntarralla" kiinni tuossa mustassa hiontatuessa. Mutta varsinkin tuon 3000 hionnan jälkeen lopputulos miellytti ainakin minua.Sitten kiillotustahnaa reilusti tuohon paketin keltaiseen kiilloitustupsuun. Reilusti näin ensimmäiseksi siksi, että tuo kiilloitustupsu imee sitä jonkinverran itseensä. Sen sentään laitoin akkuporakoneeseen kiinni, koska sellainen on muutenkin. Englanninkielisen ohjeen mukaan hiontatahna olisi pyyhittävä mukanaolevan mikrokuituliinan kanssa kokonaan pois ennen kuin se ehtii kuivua. Ja tuolla tupsun reunalla ei saisi hioa? Sekä tietenkin täytyy varoa, ettei kiilloitustahnaa lentele ympäriinsä keskipakoisvoiman saattelemana.Niin siis tein ja sitten tuo uv- suoja. Sitä kanssa reilusti muovin päälle, mikrokuituliinan kanssa hieronta ja kuivaus. Paketin mukana tuli yksi mikrokuituliina, mutta minulla on näitä useampia, joten otin tähän tarkoitukseen yhden "omista varastoistani"Tuonne ajovalolasin sisäpuolelle jäi pölyinen jälki joka näkyy selvästi, kun valot on pois päältä. Nyt en viitsinyt tuota valaisimen lasia kaivaa irti, koska en tiedä saisinko lasin takaisin siten, että kosteus pysyy ulkopuolella? Tietenkin olisi voinut kokeilla, josko tuon xenonpolttimon irroittamisen jälkeen siitä reijästä mahtuisi jonkin varren avulla varovaisesti mikrokuituliinan kanssa pyyhkimään pölyt pois? Tuota ehkä kokeilen, kunhan tulee semmoinen päivä, ettei muutakaan tekemistä ole. Mutta kaikenkaikkiaan olen jokseenkin tyytyväinen tähän aikaansaannokseeni ja tuohon kiillotussettiin. Etukäteen olin luullut, että puskurin irroitus olisi ollut hankalampikin homma, mutta se osoittautuikin melko helpoksi tehtäväksi. Niin myös puskurin takaisin asennus, joka sujui ihan suunnilleen, että sinne vaan mistä sen poiskin otit.
Kaikenlaisia kysymyksiä onkin nyt mieleeni juolahtanut tuon homman jälkeen. Esimerkiksi semmoinenkin, että mitäs jos olisikin ostanut arkin ihan tavallista vesihiontapaperia 1000 karkeudeltaan ja toisen arkin 3000 karkeutta. Sitten olisi hionut ja laittanut päällimäiseksi jotain akryylilakkaa. Minkälainen lakka tarkemmin sopisi? Minkälainen lopputulos olisi? Kuinka tärkeä tuo uv-. suoja on? Voisiko sen laittaa lakan päälle ja olisiko siitä siten hyötyä? Tai jos olisi hionut noitten paperien kanssa ja sitten jostain ostanut tuota muovinhiontatahnaa ja kiilloittanut ja sitten uv- suojaa, mistä? Ajattelin jopa, että ostan jostain parin tuonlaisia valaisimia ja kokeilen tuota lakkaamista, no siihenhän se sitten jäikin. Hinnoissaan ovat valaisimet vaikka olisi "lasi" kuinka huonossa kunnossa tahansa, eipä juuri alle viidensadan euron/ kappale löydy.Takaisin pääsivulle